Редактор: Александър Дечевe-mail: [email protected]Кметът на Перник Станислав Владимиров разкри последни подробности около

...
Редактор: Александър Дечевe-mail: alexander_dechev_petel.bg@abv.bgКметът на Перник Станислав Владимиров разкри последни подробности около
Коментари Харесай

Кметът на Перник: Голяма част от водата от Владайския канал е насочена към язовир Студена

Редактор: Александър Дечев

e-mail: [email protected]

Кметът на Перник Станислав Владимиров разкри последни детайлности към битката с решаването на водната рецесия в града.

" Обемът на язовир Студена към този момент е малко под 4 милиона. Притокът е към 100 литра в секунда, а оттокът след въвеждането на по-суровия воден режим е сред 270 и 290 литра в секунда. Все още има разлика сред притока и оттока. Хубавото е, че тя се доближава, и спадането на язовира не е с тези темпове както беше до момента. Продължава да спада, само че с по-бавни темпове, тъй че това е положителната вест. Затова и се започнаха ограничения от страна на страната. Знаете, в събота обявихме бедствено състояние на територията наа община Перник. Изчаквахме да забележим по какъв метод страната ще влезе със строително-монтажни работи. В момента, в който имаше зелена светлина и ясно начертани стъпки от страна на Министерски съвет, обявихме бедствено състояние и от събота държавна компания монтажи е горе на терен във Витоша и се правят тези ограничения, които бяха набелязани авансово ", сподели той в ефира на БТВ.

" Целта е в съкратени периоди държавната компания да може да прави тези ограничения, които бяха набелязани. От събота към този момент огромна част от водата от Владайския канал е ориентирана към язовир Студена. Извършват се предварителни изследвания за сондажи. Чистят се дерета, каптажи и се усилва притока към нашия язовир. От през днешния ден ще се изпомпват води от пещери. Всички ние се надяваме тези дейности от страна на страната да дадат резултат. Да изравним най-малко оттока и притока, с цел да може язовир Студена да не приближава мъртвия размер ", сподели той.

Запитан за аргументите, довели до водната рецесия, кметът отговори: " Тече следствие на прокуратурата. Няма по какъв начин да се упреква единствено природата за тази рецесия. Още при започване на годината са били първите червени лампи, че язовир Студена понижава с доста бързи темпове, че притокът не е подобен, какъвто би трябвало. Трябвало е да се вкарат още при започване на лятото ограничения ". 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР